Ex-premier român: Timofti și Iohannis merită să fie decorați de Putin

Victor Ponta. Foto: gandul.info

Victor Ponta. Foto: gandul.info

Referindu-se la profunda criză politică din R. Moldova, ex-premierul României Victor Ponta a scris pe Facebook că haosul este total, falimentul aproape inevitabil și perspectiva acaparării puterii de cei care se declară oficial pro-Rusia și anti-România devine o certitudine.

„Situația e până la urmă mult mai simplă decât pare: la Chișinău pot conduce în continuare cei care (indiferent de alte defecte) sunt pro-Europa și pro-România (PD/ PL/ PLDM și Leancă) sau cei care se declară cu mândrie ca fiind Pro-Rusia (Dodon și Usatâi)! A treia cale pur și simplu nu există!”, scrie Ponta.

Fostul premier român lansează critici la adresa autorităților române, afirmând că „noi am refuzat să îl sprijinim pe Leancă, cel mai sincer și onest pro-european și român, pentru că în 2014 a votat cu Ponta”.

„Am refuzat să sprijinim Partidul Liberal condus de Ghimpu și Chirtoacă (cei mai consecvenți și asumați unioniști) pentru că au fost prieteni și rude prin alianță cu Băsescu. Am refuzat să sprijinim Partidul Democrat (cel mai puternic acum în Parlamentul de la Chișinău) pentru că este social-democrat și partener al PSD. Am refuzat să sprijinim Guvernul Streleț al PLDM pentru că a făcut ședința comună cu Guvernul României în septembrie la Neptun”, menționează Ponta.

Victor Ponta susține că situația actuală de la Chișinău ar fi pe mâna Moscovei, iar Igor Dodon și Renato Usatîi sunt sprijiniți puternic și pe față, iar în cazul alegerilor parlamentare anticipate pot câștiga atât Parlamentul, cât și Guvernul și vor alege și viitorul Președinte.

Fostul premier îl critică pe Nicolae Timofti, un om de treabă și bun la suflet, dar total rupt de realitate și influențat negativ de oameni cu resentimente personale.  Ponta mai crede că atât Nicolae Timofti, cât și omologul său român, Klaus Iohannis, care nu a făcut „absolut nimic” pentru R. Moldova, „merită să fie decorați de Vladimir Putin pentru modul în care dau pe tavă Moldova înapoi Rusiei”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Președintele României despre criza politică de la Chişinău – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.