Expoziţia „Valori eminesciene”, vernisată la Chișinău

Foto: Nicu Stamatin / ipn.md

Foto: Nicu Stamatin / ipn.md

Cu prilejul împlinirii a 166 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, la Biblioteca Naţională a fost vernisată expoziţia „Valori eminesciene”, dedicată operei marelui poet. În acest an, la expoziţie, un loc aparte îl ocupă manuscrisele lui Mihai Eminescu, o donaţie primită de la Academia Română.

Organizatoarea evenimentului, care este şi şefa Servicii programe culturale din cadrul Bibliotecii, Raisa Melnic, a spus că expoziţia conţine peste 200 de cărţi cu operele marelui poet. Printre acestea se numără şi „Corpusul receptării critice a operei lui Eminescu”, colecţie primită în dar de la familia Balmuş.

În cadrul expoziţiei din acest an, organizatoarea Raisa Melnic a hotărât să introducă şi un compartiment dedicat situaţiei politice din Republica Moldova, văzut prin prisma poeziei „Scrisoarea a III”, semnată de Mihai Eminescu.

Organizatoarea spune că din cauza acestui fapt ar suferi presiuni din partea conducerii bibliotecii: „Am expus tot ce se întâmplă zilele astea în Piaţă şi anume: „Candidatul respins”, „O zi de proteste în Chişinău”, „Leacurile lui Plahotniuc”, „Ispita şi spărgătorul” – tot ce a apărut în presă vizavi de evenimentele ce se desfăşoară în piaţă. Sunt intimidată, mi se ordonă să scot această expoziţie”, a mai precizat Raisa Melnic.

Expoziţia va fi deschisă publicului larg timp de două săptămâni.

IPNCategorii:Actualitate, Cultură

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.