Ion Păduraru, după ce a renunțat la mandatul de premier desemnat: Pavel Filip este un candidat de compromis

Ion Păduraru și Nicolae Timofti. Foto: fb.com / Nicolae Timofti

Ion Păduraru și Nicolae Timofti. Foto: fb.com / Nicolae Timofti

Premierul desemnat Ion Păduraru a anunțat într-un briefing de presă că și-a retras mandatul de premier desemnat în contextul în care o candidatură de compromis, cea a democratului Pavel Filip, a fost propusă de către „majoritatea formalizată”.

Păduraru a declarat că, azi dimineața, 55 de deputați au depus la Președinție o declarație ce demonstrează existența unei majorități parlamentare, care l-a propus pe Pavel Filip în calitate de candidat la funcția de premier al R. Moldova.

„În condițiile în care există o majoritate parlamentară certă, constat lipsa oricăror perspective de a purta un dialog la nivel politic și parlamentar în vederea realizării sarcinilor care îmi revin conform Constituției în calitate de prim-ministru desemnat. Nu cred că ar fi în beneficiul țării, și nici corect din punct de vedere politic, să existe o eventuală confruntare a mea cu majoritatea parlamentară”, a declarat Păduraru.

Potrivit lui Ion Păduraru, președintele Nicolae Timofti a abrogat deja decretul prin care a fost numit premier desemnat.

Personal consider că Pavel Filip, candidatura căreia a fost propusă de majoritatea formalizată, este una de compromis și președintele urmează s-o examineze în conformitate cu prevederile Constituției”, a declarat Ion Păduraru, care a fost desemnat premier aseară, în jurul orei 22.00.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.