Iurie Ciocan în India, impresionat de MILIOANELE de funcționari electorali

Delegație lui Iurie Ciocan în India. Foto: md.undp.org

Delegația lui Iurie Ciocan în India. Foto: md.undp.org

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, participă, în perioada 12-17 ianuarie, la o expoziție internațională organizată în capitala Indiei, New Delhi, în cadrul Festivalului Alegătorilor din India, organizat de Comisia Electorală din India cu sprijinul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

„Vom folosi oportunitatea de a participa la această expoziție pentru a compara rezultatele noastre cu cele ale altor state. Cazul Indiei este foarte relevant, pornind de la numărul de funcționari electorali, de peste trei milioane, care sunt instruiți şi pregătiți sub toate aspectele pentru a organiza alegeri pentru aproximativ un miliard de alegători”, a declarat preşedintele CEC, Iurie Ciocan, potrivit unui comunicat al PNUD Moldova.

La expoziția internațională din India participă o delegaţie din R. Moldova, prezidată de către Iurie Ciocan. Participarea are loc cu sprijinul financiar al Guvernului Norvegiei, oferit prin intermediul proiectului „Îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar şi electoral”, implementat de PNUD Moldova.

Expoziția internațională din New Delhi se întinde pe o suprafață de 1500 de metri pătrați şi prezintă cele mai bune practici IT şi de securitate pe dimensiunea electorală, precum şi pe instruirea şi mobilizarea alegătorilor. Totodată, activitățile conexe ale expoziției vizează persoanele cu dizabilități, promovarea politicilor gender, precum şi implicarea persoanelor din păturile vulnerabile.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.