OFICIAL! Majoritatea parlamentară a fost reconfirmată. 55 de deputați îl propun premier pe Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: pdm.md

Pavel Filip. Foto: pdm.md

Liderul PDM, Marian Lupu, a confirmat pentru Deschide.md că majoritatea parlamentară absolută a fost reconfirmată prin semnăturile a 55 de deputați, iar documentul cu semnăturile a fost depus la Președinție. Deputații semnatari fac parte din PDM, PLDM, PL și grupul celor 14 deputați foști comuniști.

În documentul trimis președintelui Timofti, majoritatea parlamentară propune candidatura lui Pavel Filip la funcția de premier. Totodată, potrivit surselor, pentru această candidatură urmează să-și pună semnatura și alți deputați.

„Tocmai am înregistrat la Președinție declarația majorității parlamentare absolute, formată din 55 de deputați, care l-au înaintat pe domnul Pavel Filip candidat la funcția de Prim-ministru. Îmi exprim speranța că domnul Președinte Timofti va da dovadă de înțelepciune și va respecta Constituția!”, s scris deputatul democrat Sergiu Sârbu pe Facebook.

Precizăm că premierul desemnat Ion Păduraru a declarat azi dimineață că PDM a cerut revocarea decretului președintelui Nicolae Timofti prin care l-a desemnat la funcția de premier. Acesta a adăugat că democrații au mai promis șefului statului că, în cel mai scurt timp, vor veni cu o nouă listă de susținere parlamentară a unui alt candidat. Păduraru a declarat că deciziile sale vor fi luate ținându-se cont de un lucru principial: să nu se ajungă la anticipate.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.