OFICIAL! Pavel Filip, candidat la funcția de premier. Plahotniuc le-a stricat planurile prorușilor

Pavel Filip. Foto: pdm.md

Pavel Filip. Foto: pdm.md

Democratul Pavel Filip a fost desemnat candidat la funcţia de premier. Un decret în acest sens a semnat șeful statului, Nicolae Timofti, în această seară. Candidatura acestuia i-a fost propusă astăzi șefului statului de către o majoritate parlamentară formată din 55 de deputați.

Liderul democrat, Marian Lupu, a declarat că formațiunea sa a decis să-l propună pe Pavel Filip în calitate de candidat la funcția de premier, în urma unor dezbateri la Biroul Politic al PDM. Potrivit lui Lupu, soluția de depășire a blocajului politic a fost propusă de Vlad Plahotniuc, care a renunțat să fie candidat la funcția de premier. Acest fapt a fost coordonat și cu liderul PL, Mihai Ghimpu, care a confirmat declarațiile lui Lupu și a menționat că, în decurs de o săptămână, candidatul desemnat ar putea cere votul de încredere al Parlamentului. Astfel, pericolul alegerilor anticipate începe să scadă.

 „Având în vedere situația mai tensionată din societată din ultimii ani, situația complicată și complexă atât pe intern cât și pe plan regional și mondial, o situație economică precară și influențe atât interne cât și interne, îngrijorările noastre pentru indicatorii social, colegul nostru Vlad Plahotniuc a venit cu propunerea să venim cu o soluție care să grăbească rezolvarea problemelor politice, învestirea Guvernului și să ne apucăm de treabă, pentru că sunt foarte multe probleme de rezolvat”, a declarat Lupu, adăugând că „din acest moment intrăm într-o etapă constituțională, legală de formare a cabinetului de ministri și elaborarea programului de guvernare”.

Liderul PDM a spus că Pavel Filip este o persoană potrivită, care va face față provocărilor actuale. „Candidatura este rezultatul dezbaterilor pe care le-am avut. Este o candidatură care ar putea să corespundă la un nivel cât mai înalt posibil provocărilor din prezent”, a subliniat Lupu.

Pavel Filip este inginer de profesie şi a venit în politică în 2011, când, prin decret prezidenţial, a fost numit în funcţia de ministru al Tehnologiei Informaţiei. Până să ajungă în Guvern, timp de trei ani, s-a aflat la cârma Societăţii pe Acţiuni „TUTUN-CTC”. Pavel Filip şi-a făcut studiile la Universitatea Tehnică din Moldova, în acea perioadă Institutul Politehnic din Chişinău, iar ulterior a obţinut diploma Institutului Internaţional de Management. Politicianul este căsătorit şi are doi copii.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.