Președintele României despre criza politică de la Chişinău

Klaus Iohannis. Foto: libertatea.ro

Klaus Iohannis. Foto: libertatea.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, este convins că la Chişinău se vor găsi soluţii pentru păstrarea vectorului proeuropean al R. Moldova, acesta fiind lucrul care trebuie să intereseze cel mai mult. Astfel a comentat Iohannis situaţia politică din țara noastră.

„Am vorbit şi cu preşedintele Timofti despre aceste chestiuni şi sunt alături de preşedinte în demersurile pe care le face pentru a ieşi din această situaţie complicată. Eu contez pe maturitatea clasei politice de la Chişinău pentru a găsi calea cea mai bună pentru soluţionarea crizei, pentru instalarea unui guvern puternic şi pentru păstrarea căii europene”, a comentat ;eful statului român, citat de IPN și presa românească.

Cât despre un eventual scenariu al anticipatelor în R. Moldova, preşedintele României a spus că evenimentele sunt în desfăşurare şi nu vrea să comenteze anumite detalii, dar speră să fie identificată cât mai curând o soluţie bună.

Întrebat despre declarațiile fostului premier al României, Victor Ponta, care i-a reproşat pe Facebook că nu se implică în soluţionarea crizei de peste Prut, Klaus Iohannis declarat că nu este preocupat de „scrierile acestui domn”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.