Prevenitul Vlad Filat, ședință de judecată amânată

Vlad Filat. Foto: realitatea.md

Vlad Filat. Foto: realitatea.md

Şedinţa de judecată pentru examinarea dosarului în care este învinuit fostul premier Vlad Filat, care trebuia să aibă loc vineri, 15 ianuarie, a fost amânată. Potrivit procurorului Adriana Beţişor, motivul este expedierea dosarului către Curtea de Apel, unde va fi examinat recursul avocaţilor referitor la prelungirea mandatului de arest pe numele politicianului.

Avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, a declarat pentru IPN că recursul avocaţilor va fi examinat marți, 19 ianuarie. Mandatul de arest pe numele ex-premierului Vlad Filat, învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă, a fost prelungit de Judecătoria Buiucani cu 90 de zile în data de 5 ianuarie.

Dosarul lui Vlad Filat a fost trimis în judecată la 23 decembrie 2015. Suma estimată pe capetele de acuzare expediate în instanţă este de 800 de milioane de lei.

Vlad Filat a fost reţinut în luna octombrie, fiind învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat pe capetele de acuzare înaintate, fostul premier riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a deţine anumite funcţii publice.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.