Bucureștiul salută desemnarea lui Pavel Filip pentru funcția de premier

Foto: wikipedia.org

Foto: wikipedia.org

Desemnarea unui premier proeuropean la Chișinău continuă să fie salutată de politicienii occidentali. Acest fapt poate contribui la deblocarea crizei politice, evitarea alegerilor parlamentare anticipate și soluționarea problemelor economice și sociale ale R. Moldova.

„Desemnarea, ieri, a unui nou candidat pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova – actualul ministru al Comunicațiilor Pavel Filip – este șansa de încheiere a crizei politice de la Chișinău. Sper mult că susținerea anunțată de majoritatea deputaților pentru noul premier desemnat se va traduce cât mai curând în votul Parlamentului pentru el și echipa lui”, scrie pe Facebook deputatul român Alina Gorghiu, copreședinte al PNL România, formațiune care îl susține pe președintele Klaus Iohannis.

Alina Gorghiu îi îndeamnă pe deputații de la Chișinău să sprijine Guvernul, pentru că după eventuale alegeri parlamentare anticipate ar avea de câștigat doar Moscova.

Respingerea în Parlament pentru a doua oară a unui nou Guvern ar duce – conform legii – direct la alegeri anticipate, care ar avea un singur câștigător: Rusia”.

Noul Executiv trebuie să implementeze reformele necesare cât mai urgent, susține politicianul român. „Republica Moldova are nevoie rapid de un guvern plin, care să îmbunătățească economia, să reia relațiile cu FMI și să reconfirme cursul european prin implementarea deplină a Acordului de Asociere R. Moldova – UE. Suntem și vom fi alături de orice guvern pro-european de la Chișinău”, se mai arată în mesajul Alinei Gorghiu.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.