Când vor fi achitate salariile bugetarilor

Foto: sputnik.md

Foto: sputnik.md

„Bani în buget sunt suficienți, întârzierile se datorează unui nou sistem aplicat din luna ianuarie 2016 pentru plățile pe care le efectuează Ministerul Finanțelor”, a declarat ministrul în exercițiu al Finanțelor, Anatol Arapu, în cadrul recentei ședințe Guvernului.

După relatează Infotag, Arapu a declarat că „din 1 ianuarie 2016, avem o nouă metodologie de elaborare a sistemului bugetar și achitarea plăților bugetare se fac în baza noului cod IBAN (International Bank Account Number). Achitarea salariilor va fi posibilă după ce instituțiile de stat vor perfecta documentele conform prevederilor legale”.

„Problema este că instituțiile de stat nu au reușit să perfecteze documentele conform prevederilor legale, intrate în vigoare la începutul anului 2016”, a spus ministrul în exercițiu.

Arapu a cerut membrilor executivului să „grăbească specialiștii din subdiviziuni în prezentarea documentelor necesare pentru ca transferurile de la Trezoreria de Stat să poată fi făcute în scurt timp”.

Precizăm că în sectorul bancar din R. Moldova se implementează o nouă metodă de achitare a salariilor pentru bugetari – codul IBAN, care include utilizarea unui cod internațional pentru transferurile de bani pe conturile bancare ale populației. Noua metodă va permite minimizarea erorilor, a timpului de procesare a datelor și reducerea costurilor serviciilor de transfer.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.