A început vânătoarea răpitorilor şi dăunătorilor

Foto: ipn.md

Foto: ipn.md

Autorităţile au decis lansarea procedurii de reglare numerică a răpitorilor şi combaterea dăunătorilor prin vânătoare. Vânătoarea este permisă până în data de 1 martie. Pe terenurile fondului forestier şi cinegetic gestionat de Agenţia „Moldsilva”, vânătoarea este permisă în zilele de sâmbătă şi duminică, iar în fondurile de vânătoare arendate, în orice zi a săptămânii.

Potrivit unui comunicat al Moldsilva, citat de IPN, scopul este ameliorarea situaţiei epizootice prin reglarea numerică a vulpilor, şacalilor, combaterea dăunătorilor în fondul forestier cum ar fi câinii şi pisicile hoinare, ciorile sure şi coţofenele. La acţiunile de vânătoare este implicat personalul silvic şi cinegetic al întreprinderilor silvice subordonate în colaborarea cu inspecţiile ecologice naţionale şi direcţiile naţionale pentru siguranţa alimentelor.

Efectuarea reglării numerice a răpitorilor se poate practica nu mai devreme cu o oră înainte de răsăritul soarelui şi nu mai târziu cu o oră după apusul soarelui. În fondurile de vânătoare arendate, organizarea şi controlul desfăşurării acţiunii de reglare numerică a răpitorilor se pune în sarcina arendaşilor, cu participarea obligatorie a reprezentantului entităţii silvice subordonate.

Până în data de 4 martie vor fi cunoscute rezultatele finale ale acţiunilor de reglare numerică a răpitorilor şi dăunătorilor.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.