Bogatu despre datoria îndeplinită a lui Timofti și reușita lui Plahotniuc

Petru Bogatu. Foto: inliniedreapta.net

Petru Bogatu. Foto: inliniedreapta.net

Editorialistul Petru Bogatu consideră că președintele Nicolae Timofti este o „țintă falsă” pentru cei care l-au atacat în contextul desemnării unui candidat pentru funcția de premier. Potrivit lui Bogatu, atacurile lansate împotriva șefului statului sunt „nu numai nedrepte, ci şi derutante”.

„Unii, după desemnarea lui Ion Păduraru candidat la funcţia de premier, i-au scandat numele preşedintelui, iar ceva mai târziu, când formarea guvernului i s-a încredinţat lui Pavel Filip, l-au huiduit. Alţii, din tabăra adversă, dimpotrivă, mai întâi l-au blamat, iar apoi ­l-au aplaudat”, scrie editorialistul în Ziarul Național, subliniind că șeful statului „și-a făcut datoria cu brio”.

Cât despre prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc, Bogatu crede că democratul „a pierdut lupta pentru funcţia de prim-ministru, dar a reuşit în schimb să lichideze vechiul sistem de partide”.

În aceste condiții, scrie Petru Bogatu, preşedintele Timofti, care în mai puțin de 24 de ore a reușit să fie și erou național, și trădător, „a zădărnicit o lovitură de stat şi a oprit alunecarea societăţii în haos fără să rezolve însă problema statului capturat”.

Bogatu mai scrie că Timofti n-a putut să forţeze nota la infinit. „Până la urmă, s-a ajuns la un compromis rezonabil, încurajat şi de aliaţii occidentali. Oricum ai da, politica este arta posibilului”, notează editorialistul.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.