Creangă: Ședința Consiliului Național Politic al PLDM a fost trișată

Ștefan Creangă. Foto: Andrei Boguş / tribuna.md

Ștefan Creangă. Foto: Andrei Boguş / tribuna.md

Deputatul liberal-democratul Ștefan Creangă a declarat că ultima ședință a Consiliului Național Politic (CNP) al PLDM, la care s-a decis ca formațiunea să treacă în opoziție, a fost trișată. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Replica” de la Prime.

Potrivit lui Creancă, mai mulți membri PLDM, prezenți la ședință, au pledat pentru ca formațiunea să participe la formarea unei majorități parlamentare.

„Această ședință a fost trișată. Din 233 de membri, numai 73 au votat pentru opoziție, restul fiind pentru majoritatea parlamentara. S-a procedat astfel ca în ultimul moment să fie schimbați membrii cu drept de vot”, a declarat Creangă.

În context, liberal-democratul a spus că nu va pleca din partid, chiar dacă deciziile sale nu corespund cu cele ale partidului.

„Fac apel către toți colegii din PLDM, care înțeleg ce se întâmplă în Moldova, să conștientizeze în ce criză social-democrată ne pot duce alegerile anticipate. Să mergem împreună pentru a salva Moldova. Eu rămân în partid. Colegii noștri vor conștientiza ce pericol paște Moldova”, a mai spus Ștefan Creangă.

Pe de altă parte, preşedintele interimar al PLDM, Valeriu Streleţ, a declarat că decizia respectivă „este perfect satatutară şi adoptată conform rigorilor democraţiei autentice de partid”.

Ședința CNP al PLDM a avut loc sâmbătă, 16 ianaurie. În cadrul acesteia s-a decis trecerea în opoziție a PLDM și excluderea din partid a celor șapte deputați semnatari ai declarației pentru formarea majorității parlamentare. Totodată, liberal-democrații au mai decis să organizeze un congres extraordinar al partidului în luna martie.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.