Minciuna de la Jurnal TV a provocat dezgust la Paris

Foto: jurnal.md

Foto: jurnal.md

Recenta minciună de la postul Jurnal TV al controversatului om de afaceri Victor Țopa i-a indignat pe unii conaționali de-ai noștri de la Paris. Diaspora moldovenească din Franța condamnă modul în care Jurnal TV și-a mințit telespectatorii când a prezentat un așa-numit „protest antioligarhic” care ar fi avut loc la Paris, utilizând de fapt imagini de la un miting în favoarea primarului de Chișinău Dorin Chirtoacă, organizat în luna iunie 2015.

„Ieri am scris că Jurnal TV a utilizat o poză de la mitingul nostru pro-Chirtoacă din Paris pentru a face propagandă. (…) În afară de dezgustul față de metodele utilizate de acest post TV, alt lucru m-a întristat, TARE. E vorba de mesajul transmis de studenții basarabeni din Petroșani”, scrie tânărul Vasile Calmațui de la Paris.

Vasile Calmațui condamnă faptul că pentru a-și atinge scopurile, jurnaliștii de la postul de televiziune vizat și Platforma DA folosesc cele mai josnice metode, implicându-i și pe tineri. „Domnilor dadaiști Nicolae Josan, Dinu Plângău, Liviu Vovc, Inga Grigoriu), puteți fi mândri – propaganda voastră cu „țara înapoi” dă roade. Kremlinul e fericit. Totuși, Val Butnaru, Stela Popa nu vă e silă să participați (nu scriu „faceți”) la răspândirea moldovenismului?”, se întreabă Vasile Calmațui.

Precizăm că joi, 14 ianuarie, într-o „știre” despre așa-numitele proteste ale diasporei de la Paris împotriva unui Guvern condus de un premier PDM, Jurnal TV a prezentat o imagine de fundal în care s-a văzut un grup de tineri în fața Turnului Eiffel protestând contra „regimului oligarhic” de la Chișinău cu pancarte în favoarea lui… Dorin Chirtoacă.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.