Foto: Dan Guțu / ipn.md

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Majoritatea (19 din 27) membrilor Organizaţiei Teritoriale Glodeni a PLDM nu este de acord cu hotărârea din 16 ianuarie a Consiliului Naţional Politic (CNP) de a trece partidul politic în opoziţie. Și membrii organizației teritoriale PLDM Cahul au anunțat că sprijină formarea unui guvern proeuropean.

Liberal-democrații din Glodeni și Cahul suțin că astfel vor să contribuie la scoaterea R. Moldova din starea de tensiunea socială și criza economică în care se află. Potrivit lor, criza în care s-a pomenit țara noastră poate fi rezolvată doar prin consolidarea tuturor forțelor proeuropene, dar și faptul că PLDM a promovat tot timpul valorile proeuropene, deși prin decizia din 16 ianuarie a demonstrat contrariul.

„Suntem solidari și susținem deputații PLDM care și-au propus votarea unui Guvern. În aceste momente, ei au arătat determinarea și consecvența de a îndeplini obiectivele asumate public de către PLDM. Îndemnăm toți deputații să fie responsabili și să nu arunce țara în alegeri anticipate, care vor adânci și mai mult criza economică”, au declarat membrii OT PLDM Cahul într-un comunicat.

Pe de altă parte, președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț, a declarat că decizia CNP al PLDM este adoptată conform rigorilor democraţiei autentice de partid.

Tot azi patru foști deputați PLDM din legislatura trecută și-au îndemnat colegii să voteze Guvern Filip și să participe la guvernare.

Reclame