O pacientă internată la Spitalul de Arși din București, în stare extrem de gravă

Foto: fb.com/departamenturgente

Foto: fb.com/departamenturgente

Una dintre cele trei paciente care s-a ales cu arsuri grave în urma exploziei de la Piaţa Centrală din Chișinău, transferată la Bucureşti, se află în continuare în stare extrem de gravă. Informaţia a fost confirmată, pentru Radio Moldova, de către profesorul universitar din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie, „Nicolae Testemiţanu”, Adrian Belîi.

Este vorba despre o tânara de 25 de ani, care, împreună cu alte două femei, au fost transportate la București pe 10 ianuarie cu o aeronovă a forțelor aeriene române de pe Aeroportul din Chișinău.

„Situația pacientei rămâne a fi foarte gravă, continuă ventilarea pulmonară artificială, funcția circulatorie este menținută în mod artificial cu ajutorul medicamentelor, pronosticul este foarte rezervat în privința ei”, a declarat  Adrian Belîi.

În privința celorlalte două paciente internate la București, doctorul a informat că o femeie continuă să se afle în comă medicamentoasă, iar cealaltă este conștientă și se simte mai bine.

„Ambele continuă tratamentul, una dintre ele este deja la nivel de gravitate medie, e conștientă, vorbește”, a comunicat Adrian Belîi.

Și jurnalistul Vitalie Cojocari de la București scrie pe Facebook că starea pacientei este foarte gravă.

„Pentru că mă întreabă multă lume. Femeia internată la Spitalul de Arși din București nu a murit! Este însă într-o stare foarte gravă. Terapia nu dă rezultatele scontate. Se face tot ce este posibil pentru salvarea ei, însă numai o minune o poate salva! Să sperăm la o minune! Să ne rugăm pentru ea!”, a scris jurnalistul.

În urma exploziei din 9 ianuarie într-un local din Piața Centrală, o altă persoană a murit, iar alte 12 au fost rănite.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.