Premierul desemnat către savanți: Știința și inovația sunt motorul de dezvoltare a unei țări

Pavel Filip. Foto: mtic.gov.md

Pavel Filip. Foto: mtic.gov.md

Premierul desemnat Pavel Filip a avut astăzi consultări cu membrii comunității științifice. În discuție a fost pus programul de guvernare și o serie de propuneri parvenite din partea savanților.

La întrevederea cu oamenii de știință, Pavel Filip a venit însoțit de ministrul în exercițiu al Culturii, Monica Babuc, și a menționat că în programul său de guvernare educația, știința și cultura vor avea roluri prioritare. Filip a specificat că planifică să se axeze inițial pe acțiuni ce vor avea efect imediat pentru cetățeni, cum ar fi recalcularea tarifelor la gaze, restabilirea încrederii cetățenilor în poliție, precum și în clasa politică.

„Recunosc că această nominalizare m-a surprins și sunt conștient de situația economică, dar și politică din țară. Vreau să punem capăt disensiunilor politice care au blocat mai multe idei bune. Vrem să construim un Guvern echilibrat. Dacă vom fi votați, vom merge doar pe acțiuni. Printre priorități se vor regăsi stabilizarea țării prin reforme în sistemul financiar-bancar, dar și stabilizarea situației politice, negocieri cu FMI și partenerii externi, depolitizarea instituțiilor de drept. Și rămân la ideea că știința și inovația sunt motorul de dezvoltare a unei țări”, a opinat Pavel Filip, citat de Moldpres.

După câteva runde de întrebări, oamenii de știință au anunțat că vor participa la elaborarea programului de guvernare și vor veni cu propuneri în mai multe domenii. Totodată, membrii comunității științifice i-au sugerat candidatului desemnat la funcția de premier ca, odată ajuns șef al Guvernului, să inițieze un audit în sectorul energetic. Ei au mai solicitat acțiuni din partea Executivului pentru motivarea tinerilor savanți de a activa în R. Moldova.

Tot astăzi, premierul desemnat are programate întrevederi cu patronatele, reprezentanți ai societății civile și cu parteneri de dezvoltare ai țării.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.