Primarul de Bălți riscă până la 2 ani de pușcărie. Usatîi: „Le este frică… Mie nu”

Renato Usatîi. Foto: fb.com / Renato Usatii

Renato Usatîi. Foto: fb.com / Renato Usatii

Primarul municipiului Bălți și președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, riscă până la doi ani de închisoare, dacă i se va demonstra vinovăția în privința amenințării cu violență a șefului statului, Nicolae Timofti.

Despre aceast lucru a luni Procuratura Generală, ca urmare a unui demers al Președinției, care s-a plâns pe faptul organizării unor acțiunii publice de protest în anul 2015.

„Procuratura Generală a examinat demersul parvenit de la Preşedinţia Republicii Moldova, prin care s-a solicitat examinarea legalităţii acţiunilor lui Renato Usatîi, referitor la realizarea, în perioada anului 2015, a unor serii de acţiuni publice nesancţionate, inclusiv în preajma unor obiective protejate de stat, ce au ca scop destabilizarea activităţii instituţiei prezidenţiale şi constituie o ingerinţă în activitatea domnului Nicolae Timofti, Preşedintele Republicii Moldova, ameninţându-l cu vătămarea integrităţii corporale şi a sănătăţii”, se spune într-un comunicat al Procuraturii Generale.

În rezultatul examinării demersului Președenției, Procuratura Generală a pornit urmărirea penală pentru ameninţarea cu violenţa, săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere. Pentru comiterea acestei infracţiuni, norma penală prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6 la 20 de mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 180 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Potrivit lui Renato Usatîi, care în prezent se află la Moscova, scopul urmăriri penale inițiate de Procuratura Generală este de a nu-i permite primarului de Bălți să revină în R. Moldova. „Le este frică… Mie nu”, a comentat Usatîi pe Facebook.

În 2015, dar și la începutul acestui an, Renato Usatîi și susținătorii săi au protestat în repetate rânduri în fața reședinței de la Condrița a președintelui Nicolaie Timofti, cerând demisia sa și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Cel mai AȘTEPTAT funcționar public revine astăzi în Moldova – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.