Accesul spre şapte localităţi din trei raioane rămâne blocat

Foto: ipn.md

Foto: ipn.md

Toate drumurile naţionale sunt practicabile la această oră, dau asigurări autoritățile. Cu toate astea, accesul spre şapte localităţi din trei raioane rămâne, în continuare, blocat din cauza troienelor.

Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor, citată de IPN, în prezent mai rămân blocate satele Chircăieşti, Florica şi Plop din raionul Căuşeni. La fel, este blocat accesul către satele Marianca de Jos şi Copceac din raionul Ştefan Vodă şi către localităţile Doina şi Alexanderfeld din raionul Cahul.

Preşedintele raionului Ştefan Vodă, Nicolae Molozea, a declarat pentru sursa citată că cele două sate blocate sunt mai greu deszăpezite, pentru că pe alocuri înălţimea troienelor a fost şi de patru metri. Potrivit lui, localităţile în cauză se află în zona de stepă a raionului şi se confruntă permanent cu calamităţi naturale. „Totuşi, la această oră, toate gimnaziile şi liceele şi-au reluat activitatea. Toţi copiii au ieşit astăzi la ore. Energie electrică este şi situaţia s-a normalizat”, a declarat Nicolae Molozea.

Totodată, Poliţia de Frontieră anunţă că punctul de trecere la frontiera cu Ucraina Soroca-Ţekinovca şi-a reluat activitatea. În acelaşi timp, prin patru puncte de trecere – Tudora-Starocazacie, Săiţi-Lesnoe, Ceadâr-Lunga-Novîe-Troianî şi Cişmichioi-Dolinskoe, traversarea este îngreunată din cauza drumurilor impracticabile pe partea ucraineană. Activitatea acestora urmează să revină la normalitate după ce autorităţile ucrainene vor deszăpezi căile de acces spre şi dinspre aceste puncte.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.