27 de polițiști bătuți în timpul acțiunilor violente de la Parlament

Foto: today.md

Foto: today.md

27 de poliţişti au avut de suferit în urma protestului de miercuri, 20 ianuarie, de la Parlament, dintre care 11 au fost spitalizaţi. Totodată, patru protestatari au avut nevoie de intervenția medicilor.

În același timp, mai mulţi polițiști au fost deposedaţi de bastoane, căşti de protecţie, telefoane mobile de serviciu şi scuturi.

Despre aceste fapte a informat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, la şedinţa de lucru din această dimineață a Guvernului.

Premierul Pavel Filip a cerut ca oamenii legii să-și facă datoria în limitele normelor de drept, să asigure protecția cetățenilor și a bunurilor statului și să nu admită escaladarea situației.

Procurorul general, Corneliu Gurin, a informat că a fost iniţiat un dosar penal pentru organizarea dezordinilor în masă, urmând a fi efectuate un şir de acţiuni de urmărire penală pentru a stabili toate persoanele care au instigat protestatarii la acţiuni violente şi posibilitatea tragerii la răspundere a acestora, în conformitate cu prevederile legale.

Totodată, s-a convenit asupra creării unui grup de anchetă mixt care să investigheze cazurile de violență, distrugeri și furturi din patrimoniul statului.

În același timp, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență, Petru Craveţ, a declarat pentru Realitatea.md că nicio victimă nu a avut nevoie de spitalizare. În total, 16 persoane, dintre care 10 poliţişti şi șase civili, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cei care au suferit în urma acțiunilor violente de la Parlament au avut traumatisme uşoare şi de gravitate medie în regiunea capului, a cutiei toracice şi a membrelor superioare și inferioare.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.