Andrian Candu, apel la calm și dialog cu protestatarii

Andrian Candu. Foto: politics.md

Andrian Candu. Foto: politics.md

Aseară, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a făcut apel la calm, menționând că joi, 21 ianuarie, va avea o întâlnire cu liderii protestatarilor. În cadrul unei intervenții la Radio Moldova, oficialul a accentuat că actualul Guvern legitim, recunoscut și de cancelariile occidentale, trebuie să fie lăsat să muncească eficient pentru a scoate țara din criză.

„În primul rând aș vrea să fac un apel la calm. Guvernul a fost învestit și cel mai important este să aibă posiblitate să ia primele măsuri pentru restabilirea economiei și domeniului social, ca cetățenii să simtă că țara este guvernată și acest guvern pe care îl considerăm echilibrat, format din profesioniști, trebuie să-și demonstreze posibilitățile”, a declarat Andrian Candu, citat de Moldova.org.

Candu a menționat că sprijină acțiunile de protest atât timp cât acestea se desfășoară calm și în limitele legii și nu degenerează în violențe. În acest sens, președintele Legislativului a menționat că ceea ce s-a întâmplat miercuri, 20 ianuarie, în preajma clădirii Parlamentului, a fost o acțiune a pusă la cale de unii provocatori, iar în astfel de situații instituțiile statului trebuie să aplice legea.

Șeful Legislativului a informat că violențele provocate la Parlament au provocat și victime. „Unii sunt identificați. Cu regret sunt și unele victime. Dar cel mai important este să avem un dialog cu cei care protestează pentru a fi găsite soluții pașnice”, a menționat Andrian Candu.

Cât despre învestirea Guvernului Filip, Andrian Candu a spus că acesta a fost un exercițiu democratic, iar legitimitatea Guvernului a fost deja recunoscută pe plan internațional. „Există o majoritate parlamentară care e determinată să acorde suport politic Guvernului. Este necesară recuperarea încrederii inclusiv față de partenerii străini. Deja cancelariile străine trimit primele mesaje de încurajare. Trebuie să ne consolidăm pentru a aduce beneficii cetățeanului de rând”, a îndemnat Candu, adăugând că e important acum să se identifice „cele mai bune soluții pentru țară, nu pentru anumite partide politice”.

„Sunt sigur că politicienii sunt capabili să discute, indiferent pe ce baricade sunt pentru a aduce cele mai bune soluții pentru țară, nu pentru anumite partide politice. Cetățenii să trateze evenimentele cu calm și sunt sigur că instituțiile statului își vor face munca așa cum prevede legea”, a mai declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu, la Radio Moldova.

Referindu-se la pagubele produse aseară la Parlament, Candu a declarat, într-o intervenție telefonică la Publika TV, că se fac evaluări. „Se verifică pagubele şi mărturiile sunt depuse. Sunt luate în considerare imaginile video. Sunt identificați provocatori. O să se ia şi măsurile procedurale pentru a trage la răspundere pe cei care se fac vinovaţi şi cei care au fost răniti să primească toate îngrijirile necesare”, a subliniat șeful Legislativului.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.