Filip: În mod urgent să pregătim o scrisoare spre FMI

Foto: reuters.com

Foto: reuters.com

Guvernul Filip a solicitat Cancelariei de Stat să pregătească de urgență terenul pentru continuarea negocierilor cu Fondul Monetar Internațional (FMI) în vederea semnării unui acord. Aceasta este una din primele dispoziții ale noului premier la prima ședință a Guvernului.

„În mod urgent să pregătim o scrisoare spre FMI. Multe chestiuni din cele solicitate practic au fost rezolvate. A rămas doar cea cu guvernatorul de la BNM, dar am convingerea că în curând vom rezolva și această chestiune. Trebuie să pregătim terenul pentru a invita FMI în Republica Moldova. Trebuie să avem un acord cu FMI, care ar însemna o stabilitate”, a subliniat Pavel Filip.

La ședință, ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a informat că deja există schițele proiectului Bugetului de Stat pentru 2016 și a politicii bugetar-fiscale, care pot fi prezentate săptămâna viitoare. Armașu a mai comunicat că deja au avut loc discuții preliminare cu experții de la FMI pe marginea celor două documente.

Premierului Filip a spus că un acord cu FMI ar contribui la asigurarea stabilității financiare a R. Moldova, solicitându-le membrilor Guvernului să se implice în elaborarea celor două documente financiare. „Posibil să venim cu acest document în două săptămâni”, a punctat Pavel Filip, menționând că proiectul Bugetului de Stat pentru anul 2016 trebuie să fie „un document bine chibzuit”.

Amintim că toamna trecută, la 22 septembrie, o misiunea a FMI a venit în R. Moldova pentru a discuta un nou acord de împrumut pentru țara noastră. Până la venirea misiunii FMI în Moldova, autoritățile trebuiau să întreprindă măsuri în legătură cu diverse politici de lungă durată. Cu o zi înainte însă de venirea misiunii FMI, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, și-a dat demisia din funcție.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.