Numărul bolnavilor de gripă a ajuns la 14

Foto: guardianlv.com

Foto: guardianlv.com

Responsabili de la Centrul Naţional de Sănătate Publică susţin că în ţară nu este epidemie de gripă, chiar dacă numărul bolnavilor este în creștere, de la începutul acestui an fiind înregistrate 14 cazuri de gripă.

Constantin Spânu, vicedirector al Centrului Naţional de Sănătate Publică, a precizat pentru Moldpres că până acum bolnavi cu gripă fost înregistraţi în municipiile Chişinău, Bălţi, raioanele Ocniţa, Călăraşi, Cahul şi Ungheni. „Toţi pacienţii au fost spitalizaţi, decese din cauza gripei nu avem”, a menţionat Spînu.

Diana Burlac, medic-epidemiolog la Centrul de Sănătate Ocniţa, a specificat că pacienta din raionul respectiv, la care a fost confirmat prin teste de laborator virusul gripal A H1N1, este medic-terapeut la Spitalul raional din Ocniţa şi are 43 de ani.

„Iniţial, femeia a urmat un tratament de două zile în spital, dar starea ei nu s-a ameliorat. Apoi am făcut testele de laborator, care au arătat prezența virusului A H1N1. Bolnava se tratează în prezent la domiciliu, starea ei s-a ameliorat puţin, fiind de gravitate medie”, a declarat Diana Burlac.

Bîrcă, directorul Spitalului Clinic Municipal de Boli Infecţioase la Copii din Chişinău, a menţionat că un copil de cinci ani, care a făcut gripă A H1N1, a fost externat sâmbătă, în stare satisfăcătoare. Potrivit sursei citate, maladia a decurs fără complicaţii. La spitalul din capitală sunt internaţi alţi patru copii cu gripă clinică. „Pacienţii respectivi urmează tratament antiviral, spitalul având toate medicamentele necesare. Starea copiilor este de gravitate medie”, a adăugat Ludmila Bârcă.

Potrivit presei, virusul gripal AH1N1 a făcut 51 de victime în Ucraina, în ultimele patru luni. Din cauza gripei, elevii şcolilor de la Kiev, regiunile Odesa şi Cernăuți au intrat în vacanță forţată. În aceste zone a fost instituită stare de carantină.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.