Peste 60 de proiecte culturale vor fi finanţate de la bugetul de stat în 2016

Foto: ultimele-stiri.eu

Foto: ultimele-stiri.eu

66 de proiecte culturale din partea a 47 de organizaţii au fost declarate învingătoare în urma concursului privind finanţarea din bugetul de stat pentru anul 2016 a proiectelor culturale ale asociaţiilor obșteşti, organizat de Ministerul Culturii (MC).

Solicitată de Moldpres, şefa Serviciului de presă al MC, Ala Pâslariuc a afirmat că în total pentru participare la concurs au fost depuse 125 de proiecte culturale, dintre care au fost eligibile 111 proiecte din partea a 67 de organizații.

Potrivit sursei citate, cele 66 de proiecte selectate de Comisia de Experţi a MC reprezintă următoarele domenii:  Artă populară și Muzeografie – 7 proiecte, Arte Vizuale – 5, Cinematografie – 3, Cultura comunității – 12, Literatură – 10, Muzică – 18, Patrimoniu cultural – 7 și Teatru – 6 proiecte. Din numărul total al proiectelor cîștigătoare, 49 aparțin organizațiilor cu sediul în oraşul Chișinău, iar 17 – organizațiilor cu sediul în centre raionale sau sate.

Printre acţiunile principale care vor finanţate de la bugetul de stat sunt următoarele:  Festivalul internaţional  de film documentar „Cronograf”, Expoziţia-concurs de artă contemporană „Saloanele Moldovei”, Festivalul internaţional „Primăvara europeană a poeţilor”, Festivalul internaţional de ethno jazz, Festivalul  internaţional de muzică uşoară „Două inimi gemene”, in memoriam Doina şi Ion Aldea-Teodorovici ş.a.

Bugetul de stat pentru finanţarea proiectelor culturale ale asociaţiilor obșteşti pe anul 2016 constituie două milioane de lei.

Lista proiectelor culturaleCategorii:Actualitate, Cultură

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.