Usatîi se vede un Lukașenko al Moldovei. Manifestanții Platformei DA jubilează

Renato Usatâi. Captură video / fb.com

Renato Usatâi. Captură video / fb.com

Controversatul Renato Usatîi a reamintit astăzi că se vrea un al doilea Lukașenko al Moldovei. Mai mult, primarul de Bălți a declarat la protestul din fața Parlamentului că nu-l interesează mesajele cancelariilor occidentale de susținere a actualului Guvern de la Chișinău.

Nu este o noutate faptul că Usatîi își dorește în R. Moldova un sistem de conducere similar celui din Belarus, țară care este considerată ultima dictatură a Europei.

„Aleksandr Lukașenko este un exemplu pentru mine, iar metodele sale de conducere aș vrea să le implementez și eu. Îmi doresc ca și în R. Moldova să fie un sistem de conducere similar celui din Belarus. R. Moldova are nevoie de un Lukașenko”, declara Usatîi în 2014, potrivit Politics.md.

Tot atunci, Usatîi mai declara că visul său este să construiască la frontiera dintre România şi R. Moldova un model al Marelui Zid Chinezesc, în interiorul căruia vor fi magazine, restaurante şi cazinouri. Usatîi promitea, dacă va ajunge la putere, să interzică dubla cetățenie, deși nu a explicat ce se va întâmpla cu sutele de mii de moldoveni care dețin și cetățenia română.

Un alt vis al primarului de Bălți, astăzi aclamat de protestatarii Platformei DA, care se declară proeuropeană, este să facă din Ambasada SUA la Chișinău „cel mai mare karaoke-club”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.