Candu: Anticipatele nu sunt o soluţie. Suntem gata să continuăm dialogul cu protestatarii

Andrian Candu. Foto: politics.md

Andrian Candu. Foto: politics.md

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat vineri seara că alegerile anticipate nu sunt o soluţie pentru R. Moldova. Candu a menţionat faptul că este ilegală anularea votului de învestire a Guvernului Filip.

„Ieri şi astăzi, cum a fost promis pe parcursul zilelor respective, am avut discuţii cu lierii majorităţilor parlamentare. Am discutat cea mai arzătoare temă, evitarea unui blocaj financiar. Guvernul trebuie să activeze şi să ia măsurile necesare. Trebuie prevenite violenţele, protestele trebuie să fie paşnice, iar noi suntem gata să continuăm dialogul cu protestatarii”, a precizat Candu, citat de Publika.md.

Potrivit șefului Legislativului, alegerile parlamentare anticipate pot fi declanșate doar în cazul în care este imposibilă alegerea președintelui țării.

„Am prezentat colegilor din majoritate revendicările protestatarilor și am încercat să identificăm care sunt mecanismele juridice de a declanșa alegerile anticipate. Am consultat mai mulți juriști, inclusiv din Moldova, și am identificat că alegerile anticipate pot fi declanșate doar prin faptul că nu poate fi ales președintele Republicii Moldova”, a mai spus Candu.

Președintele Parlamentului a anunțat că este deschis și în continuare la dialog cu liderii celor trei grupuri de protestatari.

„Chiar dacă una dintre revendicările celor care protestează astăzi sunt alegerile anticipate, noi considerăm că trebuie să discutăm. Majoritatea parlamentară consideră că dialogul este destul de important dar la fel de importante sunt consecințele și efectele în ceea ce privește securitatea cetățenilor. Deciziile pe care le luăm trebuie să fie atât pentru miile de protestatari din Piață și milioanele de cetățeni care așteaptă ca statul să fie stabilizat. Rămânem deschiși comunicării cu cele trei grupuri de prostatari și facem apel la calm. Instituțiile statului sunt gata să asigure securitatea statului și a cetățenilor. Toate protestele trebuie să se desfărșoare în mod pașnic și legal”, a declarat Andrian Candu, potrivit sursei citate.

Șeful Legislativului a făcut un apel către cei trei lideri ale grupurilor de protestatari:

„Luni chemăm la dialog liderii protestatarilor pentru a analiza aceste revendicări. Fac apel către cei trei lideri ale protestatarilor, dacă chiar le pasă de această țară, să se implice în determinarea priorităților pentru guvernare. Suntem gata să îi luam ca parteneri pentru a determina care sunt prioritățile guvernării și ce măsuri trebuie să luam pentru a face toate reformele necesare”, a mai spus Candu.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Dodon și Usatîi despre reacția lui Candu: Bătaie de joc – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.