De ce Vlad Țurcanu nu a demisionat când a MINȚIT în privința farsei lui Renato Usatîi?

Vlad Țurcanu. Foto: timpul.md

Vlad Țurcanu. Foto: timpul.md

Decizia surprinzătoare luată de Vlad Ţurcanu, consilierul preşedintelui R. Moldova, Nicolae Timofti, a fost aplaudată de unii și ironizată de alții. Reamintim că Țurcanu a anunțat joi că îşi dă demisia din funcţie pentru că, „nefiind în cunoștință de cauză, am dezinformat opinia publică”, în timp ce în luna octombrie anul trecut, în unul din cele mai recente cazuri, Țurcanu părea să fi dezinformat, dar a ales să nu demisioneze.

După decizia de joi a consilierului prezidenţial, cineva, pe reţelele de socializare, se întreba de ce Ţurcanu nu a demisionat mai devreme, când a dezinformat cu privire la farsa pe care i-a făcut-o Renato Usatîi lui Nicolae Timofti. Reamintim că în luna octombrie anul trecut Usatîi a plasat pe internet o înregistrare audio în care doi renumiţi prank-eri ruşi discută din numele guvernatorului regiunii Odesa, Mihail Saakaşvili cu preşedintele Nicolae Timofti despre reţinerea lui Usatîi la Odesa, înregistrare despre care preşedinţia a spus, prin vocea lui Vlad Ţurcanu, că este trucată.

Joi, Ţurcanu a spus că demisionează după declaraţiile pe care le-a făcut cu o zi înainte la câteva posturi de televiziune, anunțând că învestirea Guvernului va avea loc joi, ca ulterior să se ia decizia despre care el nu ar fi fost informat, cea potrivit căreia Guvernul să fie investit miercuri, la ora 23.00.

Revenind la cazul cu Timofti din octombrie anul trecut, deşi în înregistrare era clară vocea preşedintelui Timofti, iar Usatîi în reacţia sa spunea că ar fi acceptat dacă președintele lua în glumă asta, dar nu înțelege cum poate nega, Preşedinţia a insistat că este vorba de un trucaj. „Vocea persoanei care apare în înregistrare niciodată nu a fost în contact audio cu domnul președinte. Cu alte cuvinte, din punctul nostru de vedere, înregistrarea este trucată. Nu intrăm în detalii, nu știm condițiile care sunt invocate”, a declarat Vlad Țurcanu pentru Pro TV. „La noi și așa președintele nu se bucură de o autoritate prea mare, dar secretarul de presă încă îl prezintă drept un mincinos fricos”, a răspuns Usatîi.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.