Campanie naţională de promovare a cărţii şi a lecturii, lansată la Chișinău

Foto: notpictureperfect.com

Foto: notpictureperfect.com

Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” a lansat vineri, 22 ianuarie, la Chişinău Campania Naţională de promovare a cărţii şi lecturii „Să citim împreună!”, ediţia 2016.

Potrivit directoarei instituţiei, Claudia Balaban, scopul campaniei este de a promova cartea de valoare.

„Această manifestare este o continuare a Campaniei Naţionale «Copiii Moldovei citesc o carte», care a avut patru ediţii. Anul acesta, s-a optat pentru un nou generic, deoarece experienţa din anii precedenţi a demonstrat că, pe lângă copii, în campanie s-au încadrat mai mulţi adulţi: părinţi, bunici, profesori etc. Ediţia din acest an este consacrată cărţilor de proză «Trandafirul pustiului» de Claudia Partole, «Nuca lui Newton» de Iulian Filip şi «Cu gîndul la tine» de Aurelian Silvestru”, a precizat Claudia Balaban, citată de Moldpres.

Potrivit sursei citate, campania se va desfăşura pe întreg teritoriul țării, în perioada ianuarie – decembrie 2016 şi va implica copii cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani pentru lectura cărţii „Cu gîndul la tine” de Aurelian Silvestru şi adolescenţi cu vârste între 15 şi 17 ani pentru citirea volumelor „Trandafirul pustiului” de Claudia Partole şi „Nuca lui Newton” de Iulian Filip.

Pe parcursul anului, bibliotecile publice şi cele şcolare vor organiza promovarea şi lectura cărţilor recomandate prin diverse forme de activitate: lecturi publice, lecturi comentate, întâlniri cu autorii, discuţii, dezbateri, conferinţe, acţiuni teatralizate, concursuri de creaţie literară şi de desen inspirate din lectura cărţilor respective etc. Cei mai activi cititori vor fi delegaţi la Conferinţa națională de totalizare, care va avea loc la Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă”, în decembrie 2016.Categorii:Actualitate, Cultură

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.