Cea mai BUNĂ bancă comercială din R. Moldova, în 2015

Foto: Dumitru Goncear / adevarul.ro

Foto: Dumitru Goncear / adevarul.ro

Moldova Agroindbank (MAIB) rămâne cea mai puternică bancă din sistemul bancar al R. Moldova, potrivit rezultatelor oficiale ale activităţii băncilor la situaţia de la sfârșitul anului 2015, anunţate de Banca Naţională a Moldovei (BNM).

MAIB a finalizat anul trecut cu cele mai mari cote la majoritatea indicatorilor financiari, inclusiv active, credite, depozite, ceea ce demonstrează un înalt grad al credibilităţii şi siguranţei băncii.

Activele Moldova Agroindbank au crescut pe parcursul anului 2015 cu 19 la sută, până la 18,18 miliarde de lei, iar cota băncii la acest indicator a atins cifra maximă pe sistem – de 26,3 la sută. Portofoliul de credite al MAIB s-a majorat de la 10,45 miliarde de leii la finele anului 2014 până la 10,55 miliarde de lei la sfîrșitul anului trecut. Cota de piaţă a Moldova Agroindbank la acest indicator s-a ridicat la 28,7 la sută.

Banca a avut o evoluţie impresionantă a portofoliului de depozite, inclusiv a depozitelor persoanelor fizice. Volumul total al depozitelor a crescut cu 2,55 miliarde de lei şi a atins la 31 decembrie 2015 suma de 14,064 miliarde de lei. Cea mai mare parte, peste 10,6 miliarde din suma totală, o reprezentau depozitele persoanelor fizice. Cota acestora pe sistem este de 30,1 la sută, care este una record pentru sistemul bancar naţional.

Creşterea numărului de deponenţi şi a depozitelor atrase se datorează situaţiei create pe piaţa bancară, dar, în primul rând, credibilităţii mari de care se bucură Moldova Agroindbank, în calitate de bancă sigură şi puternică.

Moldova Agroindank a finalizat anul 2015 cu performanţă absolută la indicatorul venit net, cu o cifră de venituri de 378,5 milioane de lei.

În 2015, MAIB a deschis 74 noi agenţii, astfel, la finele anului, reţeaua Moldova Agroindbank includea 67 filiale şi 104 agenţii, 226 bancomate, 3275 POS-Terminale, dintre care aproape 1000 acceptă carduri bancare contactless.

MAIB a fost desemnată de Global Banking & Finance Review „Cea mai bună bancă comercială din Moldova în anul 2015”.

MoldpresCategorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.