FOTO. Cum fruntașii Partidului DA au turnat gaz în foc la Parlament

Acțiuni violente la Parlament. Foto: moldova24.info

Acțiuni violente la Parlament. Foto: moldova24.info

Zilele trecute, liderul Partidului DA, Andrei Năstase, a negat faptul că ar purta vreo responsabilitate pentru violențele puse a cale miercuri seara, 20 ianuarie, la Parlament. În pofida acestui fapt, există dovezi mai mult decât concludente că oamenii lui Năstase au condus acțiunile de luare cu asalt a sediului Parlamentului R. Moldova.

În fotografia de mai jos poate fi observată Inga Grigoriu, una din cele mai înflăcărate adepte ale protestelor, care a chemat în repetate rânduri lumea la acțiuni de răsturnare a actualei guvernări. Grigoriu apare în preajma celor mai agresivi protestatari din acea seară de miercuri. Fotografia a fost făcută în holul din spatele Parlamentului, după ce manifestații au distrus cu răngi metalice ușa de la intrare, mobilierul și au bătut mai mulți polițiști, furându-le echipamentul. Înflăcărata Inga Grigoriu se afla în mijlocul vandalilor.

Inga Grigoriu, printre vandali. Foto: moldova24.info

Inga Grigoriu, printre vandali. Foto: moldova24.info

Aproximativ în aceeași perioadă, în mijlocul manifestanților a apărut și Andrei Năstase. Acesta i-a îndemnat să nu intre în Parlament, dar nu a făcut nimic pentru a-i opri.

Amintim și cazul de joi, când, după ce Năstase a declarat că protestatarii săi nu au nimic în comun cu vandalizările, din primele rânduri ale protestatarilor mai mulți oameni au recunoscut că ei au distrus ușa.

Potrivit legislației, de asigurarea caracterului pașnic și legal al manifestațiilor sunt reponsabili organizatorii. Procuratura Generală a anunțat că a pornit urmărirea penală pe cazul acțiunilor violente comise în seara zilei de miercuri, 20 ianuarie. Dacă persoanelor violente li se va demonstra vinovăţia în organizarea şi participarea la dezordini în masă, acestea riscă până la 8 ani pușcărie.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.