«Минута славы» la Moldova 1: Troica prorusă și-a dat arama pe față

Captură video: trm.md

Captură video: trm.md

Liderii protestelor din centrul Chișinăului s-au făcut vineri de râs într-o emisiune în direct la postul public de televiziune Moldova 1, pe care au obținut-o aproape prin forță și intimidări.

În afară de revendicările de dizolvare a Parlamentului și alegeri anticipate aceștia nu au avut ce spune la emisiune, iar la toate acuzațiile pe care le-au adus în timpul emisiunii, la solicitarea moderatorului ca să fie prezentate probe nu au avut niciuna.

Manifestanții s-au îndreptat în marș din Piața Marii Adunări Naționale până la Telecentru, la sediul postului public de televiziune, sub pretextul că Moldova 1 nu ar fi informat corect publicul despre proteste.

Acolo, socialistul Dodon a cerut în mod ultimativ să le fie acordată câte o oră de emisie zilnic, în oră de maximă audiență. Însă – surpriză, directorul postului le-a propus să intre chiar atunci în direct.

„Dați indicații colegilor dumneavoastră ca în 15 minute noi să intrăm în direct”, a răspuns cu aceeași agresivitate Dodon, de parcă el ar fi fost directorul postului.

„Când veți fi la guvernare tot veți da indicații instituțiilor publice?”, l-a întrebat ironic directorul Moldova 1, Mircea Surdu.

Inițiativa ca să intre atunci în direct, la Moldova 1, se pare că i-a găsit nepregătiți pe cei trei. Renato Usatîi a început să se plângă de faptul că jurnaliștii de la Moldova 1 nu fac de serviciu la sediul partidului său sau la primăria de la Bălți ca să transmită toate evenimentele pe care le organizează. Dodon a încercat să se plângă că Moldova 1 nu a reflectat îndeajuns protestele, iar când Surdu i-a spus câte ore protestele au fost transmise în direct, nu a mai urmat nici o replică. Iar Vasile Năstase de la Platforma DA s-a folosit de „minuta slavî” de la Moldova 1 ca să se plângă pe „televiziunile lui Plahotniuc”.

Toți trei au venit la Moldova 1 să se plângă de lipsă de echidistanță, ca în direct să recunoască faptul că lucrurile nu stau atât de rău după cum și-au informat ei protestatarii care îi așteptau afară.

Până la urmă, cei trei și-au folosit „timpul gratuit de antenă” ca să-și prezinte revendicările care se reduc la alegeri parlamentare anticipate. Dar nu au oferit nicio soluție pentru depășirea crizei economice cu care se confruntă R. Moldova și care, de fapt, i-a scos pe oameni în stradă.

Liderii protestatarilor au cerut câte o oră de emisie în fiecare zi, dar nu este clar pentru ce, dacă nu au avut ce povesti nici măcar o oră.

Mai mulți protestatari s-au arătat dezamăgiți de prestația liderilor lor la Moldova 1 și au concluzionat că au fost mânați acolo doar pentru că Dodon, Usatîi și Năstase înghețaseră stând în PMAN.

PutereaCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

1 răspuns

  1. Niste badarani… Ce sa mai comentezi? Badarani, care cu tot dinadinsul vor maidanizarea Moldovei.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.