PDM cedează o funcție-cheie în stat. Detalii!

Foto: canal3.md

Foto: canal3.md

PDM urmează să cedeze funcţia de preşedinte al Parlamentului, iar deocamdată nu se cunoaşte cui aceasta îi va reveni – fie PL, fie unui reprezentant al grupului celor 14 deputaţi foşti comunişti, care au creat Platforma social-democrată.

Anunțul a fost făcut de către liderul PDM, Marian Lupu, în cadrul emisiunii „Vineri cu Anatolie Golea” la RTR Moldova.

Menționăm că, odată cu învestirea Guvernului Filip, PDM deţine două funcţii-cheie în stat – cea de preşedinte al Parlamentului şi cea de premier.

„Partidul Democrat foarte bine înţelege că avem o guvernare de coaliţie, care este constituită din diferite grupuri politice. În aceste condiţii, nu poate o componentă din cele care formează majoritatea parlamentară să ocupe toate funcţiile. O asemenea formă a guvernării de coaliţie presupune un echilibru. Şi am spus că dacă va veni un prim-minitru, dacă va fi votat, PDM va elibera funcţia de preşedinte al Parlamentului următorului partener după mărime”, a declarat Lupu, citat de IPN.

Liderul PDM a declarat că acest lucru se va întâmpla până la alegerea preşedintelui, însă nu a specificat cui aceasta urmează să-i revină. Democratul a declarat că acest lucru se va decide în cadrul majorităţii parlamentare. „Acest lucru îl va decide majoritatea parlamentară, pentru că eu pot avea o părere, dar colegii mei altă părere”, a menţionat liderul PDM.

Întrebat dacă actualul preşedinte al Parlamentului ştie că va trebuie să plece din această funcţie, Marian Lupu a menţionat că Andrian Candu ştie despre acest fapt, pentru că el face parte din echipa şi conducerea PDM.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.