Poliția a identificat ZECI de provocatori care au VANDALIZAT Parlamentul și au BĂTUT politicieni

MAI îndeamnă cetățenii să protesteze pașnic. Foto: mai.gov.md

MAI îndeamnă cetățenii să protesteze pașnic. Foto: mai.gov.md

Zeci de persoane rău intenționate din timpul acțiunilor violente de miercuri de la Parlament au fost identificate. În prezent, persoanele respective sunt anchetate. Dacă se va considera necesar, unele din persoanele vinovate vor fi reținute, a anunțat sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă, noul ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Poliția a identificat persoanele care au fost inițiatoare, care au aplicat lovituri polițiștilor, cei care au deteriorat ușa Parlamentului, persoanele care au încălcat Codul Penal, a precizat șeful Interimar al Inspectoratului General de Poliție, Gheroghe Cavcaliuc, menționând că persoanele respective au fost informate.

„Organul de urmărire penală a identificat fiecare persoană și au fost informate că au fost depistate, precum și despre învinuirile care li se aduc. Poliția a fost indulgentă și a apărat sediul Parlamentului. Nu a admis ca protestatarii să sufere, deși organele de drept erau împuternicite să aplice și alte mijloace”, a menționat Cavcaliuc.

„MAI, împreună cu Procuratura, desfășură acțiuni procesuale legate de investigarea acestui caz. Analizăm atent ceea ce s-a produs. Analizăm acțiunile protestatarilor și ale poliției pentru a nu admite noi violențe”, a precizat ministrul Jizdan.

Oficialul a menționat că numărul provocatorilor este de ordinul zecilor. Nimeni, deocamdată, nu a fost reținut, dar nu sunt excluse asemenea măsuri.

„Pentru a nu admite însinuări că facem presiuni politice, că nu suntem corecți, ne-am propus să facem toate investigațiile pe care le cere codul de procedură penală, după care persoanele vor fi invitate la poliție și, dacă organele de resort vor decide că e necesar să fie reținute, vor fi reținute”, a declarat Jizdan.

Ministrul de Interne a precizat că, în urma violențelor de miercuri, 27 de polițiști au fost răniți, dintre care 10 au fost spitalizați.

Amintim că o manifestație antiguvernamentală organizată miercuri de Partidul „Demnitate și Adevăr”, controlat de oligarhul Victor Țopa, și partidele proruse ale lui Igor Dodon și Renato Usatîi a degenerat în acțiuni violente. Protestatarii au pătruns cu forța în sediul Parlamentului, deteriorând mai multe bunuri și aplicând lovituri polițiștilor. Totodată, mai mulți miniștri și deputați au fost atacați cu brutalitate.

Reclame


Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. MAI: Sunt posibile PROVOCĂRI la protestul de duminică – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.