Instrument de „luptă cu corupția” la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor

Iurie Chirinciuc. Foto: mtid.gov.md

Iurie Chirinciuc. Foto: mtid.gov.md

Un Serviciu de control intern va fi instituit la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID). Grupul de lucru format prin ordinul ministrului Iurie Chirinciuc a prezentat ieri pachetul de documente care se referă la activitatea serviciului respectiv, subdiviziune similară Corpului de control al Ministerului Transporturilor din România.

„Pachetul de documente constituie bazele înființării și funcționării subdiviziunii de control intern, care urmează a fi instituită prin Hotărâre de Guvern”, precizează un comunicat al MTID.

Conform proiectului de hotărâre, Serviciul control intern va exercita inspecția și controlul privind respectarea reglementărilor interne și internaționale în activitatea entităților subordonate ministerului. Inițiativele de instituire a acestei structuri sunt în concordanță cu standardele Uniunii Europene.

Chestiunea privind activitatea noii structuri a fost discutată în cadrul întrevederii de vineri, 22 ianuarie, a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, cu reprezentanții Corpului de control al Ministerului Transporturilor din România.

Directorul Corpului de control sus-numit, comisar-șef de poliție Ion Trocaru, a menționat că Serviciul control intern va oferi ministrului informații obiective și concrete privind activitatea întreprinderilor și agențiilor din subordinea MTID. De asemenea, în cazul în care vor fi identificate indicii rezonabile cu privire la săvârșirea unor fapte de natură penală, vor fi înștiințate organele abilitate.

Iurie Chirinciuc a spus că, datorită bunei colaborări cu instituția de resort din România, MTID va putea aplica bunele practici și experiența Corpului de control prin intermediul Serviciului de control intern, care va deveni un instrument important în lupta cu corupția.

Ministrul a dat dispoziții direcțiilor de specialitate să elaboreze și să implementeze, începând cu 1 februarie 2016, criterii de performanță pentru managerii agențiilor și întreprinderilor din subordinea ministerului.

MoldpresCategorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.