Iohannis către Filip: România este clar alături de R. Moldova

Pavel Filip și Klaus Iohannis. Foto: gov.md

Pavel Filip și Klaus Iohannis. Foto: gov.md

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis marți premierului Pavel Filip că România este alături de R. Moldova, sprijinindu-i parcursul european al acesteia.

„România este clar alături de Republica Moldova. Noi dorim să vă sprijinim în parcursul european și am convingerea că împreună vom găsi cele mai bune abordări”, a afirmat Klaus Iohannis, la începutul întrevederii cu Pavel Filip, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului român a arătat că noul Guvern de la Chișinău a preluat un mandat greu, însă a subliniat că acesta poate fi și frumos.

„Dvs., domnule prim-ministru, și dumneavoastră, viceprim-miniștri, miniștri, ați preluat un mandat greu, într-o perioadă dificilă, dar eu cred că acest mandat greu poate să fie și foarte frumos. Aveți o mare șansă ca prin reforme ferme și duse până la capăt să redați Republicii Moldova stabilitate politică, economică, financiară și în definitiv să redați cetățenilor Moldovei sentimentul de siguranță și că există un guvern care se ocupă de problemele Moldovei și ale moldovenilor”, a spus Iohannis, citat de Agerpres.

Președintele Iohannis a indicat că vizita premierului Filip la București, de marți, reprezintă un semn de continuare a relației de apropiere între R. Moldova și România.

„Bine ați venit! După puțin timp de la învestire v-ați decis să faceți o vizită la București. Eu mă bucur că vă pot primi la Cotroceni. Este, după părerea mea, un semn că doriți să continuați relația de apropiere între Republica Moldova și România. Acest lucru mă bucură foarte mult”, a afirmat șeful statului.

Tot astăzi, premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu omologul său român, Dacian Cioloș.

Șeful Guvernului de la Chișinău urmează s-a întâlnit marți și cu președinții celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu și Valeriu Zgonea.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

1 răspuns

  1. Trebue ajutat poporul RM!!!,nu guvrnul „strins” din deputatii cu o rata de incredere 0%!!cel mai bun ajutor ar fi sa trimiteti DNA aici, acum si pentru totdeauna!!!ASTA AR INSEMNA AJUTOR REAL!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.