Izolat de presă, Filat pledează în continuare nevinovat

Vlad Filat. Foto: Nicu Stamatin / ipn.md

Vlad Filat. Foto: Nicu Stamatin / ipn.md

Avocaţii fostului premier Vlad Filat au solicitat în faţa instanţei să se declare nulitatea rechizitorului, iar dosarul în care acesta este învinuit să fie încetat. Cererea avocaţilor a fost respinsă de judecători.

Despre aceasta a comunicat marţi, 26 ianuarie, Igor Popa, avocatul fostului premier, după o nouă şedinţă de judecată. Totodată, reprezentanta acuzării, Adriana Beţişor, a spus că deja la următoarea şedinţă va începe examinarea cauzei în fond.

Procurorul Adriana Beţişor a spus că la şedinţa de astăzi au fost supuse examinării mai multe cereri ale apărării, iar la şedinţa următoare va începe examinarea în fond.

„Şedinţa va începe cu examinarea probelor acuzării, ulterior, dacă apărarea va avea probe, se vor examina şi probele acesteia”, a precizat Adriana Bețișor, citată de IPN.

În ceea ce priveşte depunerea unui demers de către avocaţi de a-i permite lui Vlad Filat să comunice cu presa, Adriana Beţişor a spus că o eventuală comunicare a inculpatului cu presa poartă anumite riscuri. Instanţa anterior s-a expus referitor la acest risc şi de data aceasta a respinsa demersul apărării ca nefondat.

Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat, a declarat jurnaliştilor că a cerut încetarea dosarului pe motiv că instanţa a fost sesizată ilegal. De asemenea, apărarea a înaintat instanţei o cerere să i se permită lui Vlad Filat să vorbească în faţa presei şi cererea dată la fel a fost respinsă. S-a stabilit că pe 28 ianuarie, la ora 11.00, va avea loc o nouă şedinţă de judecată la care va fi audiată învinuirea. Vlad Filat pledează în continuare nevinovat.

În altă ordine de idei, avocatul Igor Popa a menţionat că Vlad Filat a transmis mesajul că nu a comunicat cu nimeni dintre cei opt deputaţi liberal-democraţi care au decis să voteze Guvernul Filip. Mesajul său a fost de a păstra unitatea echipei şi a partidului.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.