„Magnificii” exclud influența lui Filat asupra deciziei lor de a susține Guvernul Filip

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Decizia grupului celor șapte deputați liberal-democrați de a susține noul Guvern nu are legătură cu situația în care se află președintele PLDM, Vlad Filat, se arată într-o declarație a celor șapte deputați, ca răspuns la unele speculații în acest sens.

„Dumnealui beneficiază, conform legii, de prezumția nevinovăției și urmează să o dovedească în instanțele naționale sau internaționale”, se arată într-o declarație a deputaților, citată de Infotag.

Potrivit deputaților liberal-democrați din coaliția de guvernare, decizia de a vota un Guvern este strict legată de necesitatea evitării, în acest moment, a alegerilor parlamentare anticipate și a catastrofei economice și sociale pe care le-ar aduce acestea. Mai mult, declarațiile recente ale opoziției, de altfel cunoscute, de instituire a unui moratoriu pe vectorul de integrare europeană, dar și acțiunile agresive de destabilizare a R. Moldova reconfirmă justețea deciziei luate.

Deputații PLDM avertizează asupra pericolului unor eventuale alegeri parlamentare anticipate pentru R. Moldova, acest risc fiind însă provocat de unii reprezentanți ai opoziției care se conduc de anumite interese geopolitice.

„Cu fiecare acțiune a opoziției, devine tot mai clară intenția acestor partide de a folosi nemulțumirea oamenilor în scopuri personale și geopolitice. Alegerile sunt o formă democratică de accedere a partidelor politice la putere. Totuși, declanșarea alegerilor anticipate acum ar însemna pierderea opțiunii europene a Republicii Moldova pentru o perioadă nedeterminată. Cei care urcă astăzi pe scenă în fața oamenilor știu asta și asta își doresc”, se arată în declarația liberal-democraților care au votat Guvernul.

Anterior, respectivii deputați liberal-democrați au fost supranumiți „cei șapte magnifici” de Angela Gonța, soția lui Vlad Filat.

„Cei șapte magnifici” despre Streleț: Un frustrat care încearcă să distrugă PLDMCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.