„Pisica sălbatică” care s-a lingușit pe lângă Maia Sandu nu e la prima abatere

Foto: moldova24.info

Foto: moldova24.info

Unul dintre provocatorii dezordinilor publice, din data de 20 ianuarie, din fața Parlamentului R. Moldova, nu este la prima abatere de la lege. Anterior, acesta a fost condamnat pentru că ar fi omorât un om într-un accident rutier.

Este vorba de Aureliu Pisică, în vârstă de 39 de ani, originar din localitatea Bardar, Ialoveni.

Pisică a fost condamnat la 4 ani de privațiune de libertate cu suspendarea executării pe un termen de probă de 2 ani, însă la nici un an de la pronunțarea deciziei instanței de fond, Pisică a fost eliberat de pedeapsă prin aplicarea amnistierii. Informația a fost confirmată pentru Today.md de Valeriu Chitoroagă, șeful Procuraturii Ialoveni.

Solicitat telefonic, Chitoragă a declarat că Aurel Pisică, la data de 23.05.2003, a fost judecat de Judecătoria Ialoveni în baza art. 177 alin. (3) Cod Penal (în redacția anului 1961) și a fost condamnat la 4 ani privațiune de libertate cu suspendarea executării pe un termen de probă de 2 ani. Ulterior, prin decizia Judecătoriei Ialoveni din 20.12.2004, a fost eliberat de pedeapsa prin aplicarea amnistiei din 16.07.2004.

Chitoragă a menționat că în cazierul juridic a lui Pisică este precizat că anterior a avut statut de inculpat și că a fost condamnat.

Vom preciza că articolul 177 alin. (3), prevede pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației și de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce s-a soldat cu decesul victimei sau cu pricinuirea acesteia a unei leziuni corporale grele, – se pedepsește prin privațiune de libertate pe un termen de până la șapte ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la cinci ani sau fără ea.

Totodată, surse credibile ale portalului Today.md, tot în perioada anului 2003, Pisică ar fi figurat într-un dosar penal pentru furt.

Reamintim că Pisică a apărut într-o înregistrare video, ca fiind unul dintre cei mai activi provocatori care au dirijat violențele din clădirea Parlamentului și din preajma acesteia.

Ulterior, același personaj apare în poze îmbrățișând-o pe Maia Sandu. Potrivit surselor Moldova24, Pisică este și autorul incendierii porții consilierului PDM Păduraru din satul Bardar.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. VIDEO. „Haiducii” care beau alcool și sar la bătaie, frați de cruce cu Platforma DA și Renato Usatîi – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.