18,75 mln. de euro pentru proiecte de eficiență energetică și mediu, din partea UE

Foto: stirigiurgiu.ro

Foto: stirigiurgiu.ro

Uniunea Europeană va acorda R. Moldova 18,75 milioane de euro pentru proiectele de eficienţă energetică şi protejare a mediului prin intermediul Fondului regional de parteneriat al Europei de Est pentru eficienţă energetică şi ecologie (E5P), comunică Ministerul Economiei (ME).

Astfel prevede acordul semnat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) privind cofinanţare în scopuri de sprijinire a activităţii Fondului.

„Achitarea primelor tranşe va avea loc în viitorul apropiat. Resursele pot fi folosite pentru proiecte de eficienţă energetică şi ecologie (izolarea termică a clădirilor, măsuri de economisire a energiei, noi sisteme de încălzire, aprovizionare cu apă şi canalizare). De finanţare pot beneficia şi administraţiile locale”, au anunțat reprezentanții ME.

Potrivit ME, R. Moldova este, de asemenea, obligată să contribuie financiar la formarea fondului. Este vorba de 1 milion de euro, pe care țara noastră trebuie să-l transfere până în anul 2018. În anul 2015, R. Moldova a contribuit la Fond cu 325 de mii de euro, iar până la 1 iulie 2016 urmează să transfere 225 de mii de euro.

Capitalul E5P de circa 170 de milioane de euro este gestionat de BERD şi este destinat promovării investiţiilor în domeniul eficienţei energetice în statele Parteneriatului Estic.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.