O nouă IEFTINIRE a carburanților, anunțată de mai multe companii petroliere

Foto: cnbc.com

Foto: cnbc.com

Mai multe companii petroliere, cinci dintre care sunt importatoare de carburanţi, au notificat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) despre o nouă micșorare a preţurilor de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat.

Potrivit unui comunicat al ANRE, benzina și motorina se ieftinesc în medie cu 50 de bani per litru, iar gazul lichefiat – cu 35-40 de bani per litru.

Serviciul de presă al autorității de reglementare în energetică a precizat că, după ieftinire, prețul mediu de comercializare a benzinei cu cifra octanică A-95 a coborât la 16,27 de lei per litru, prețul motorinei – la 13,73 lei, iar prețul gazului lichefiat – până la 9 lei per litru.

Companiile petroliere explică ieftinirea benzinei, motorinei și gazului lichefiat comercializate la stațiile PECO prin diminuarea cotațiilor Platts și a prețurilor de import ale acestor tipuri de carburanți.

Ultima reducere a prețurilor la pompă la motorină a fost operată la sfârșitul săptămânii trecute – în medie cu 55 de bani per litru, iar la benzină și gazul lichefiat – la începutul lunii ianuarie 2016 – cu 17 bani și, respectiv, cu 15 bani per litru.

Comercializarea cu amănuntul a benzinei și motorinei se efectuează de către 84 de agenţi economici – titulari de licență prin intermediul a 624 de stații de alimentare, iar comercializarea gazului lichefiat – de către 69 de agenți economici prin intermediul a 469 de stații de alimentare.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.