Pensiuni agroturistice din R. Moldova, incluse într-o rețea de turism internațional

Foto: moldova.org

Foto: moldova.org

Șase pensiuni agroturistice din R. Moldova au fost incluse recent într-o nouă rețea de turism internațional și certificate la standardele de calitate CerTour.

Președintele Asociației de Dezvoltare a Turismului în Moldova, Viorel Miron, a menționat astăzi la o conferință de presă că cele șase pensiuni agroturistice sunt „Eco-resort Butuceni”, „Casa din Luncă”, „Casa Verde” și „Vila Roz” (toate patru din raionul Orhei), „Hanul lui Hanganu” (raionul Rezina) „Fata Morgana” (Dubăsari). Ele au fost evaluate, certificate și incluse în rețeaua internațională datorită implementării proiectului „Sistem de certificare a calității în agroturism CerTour”, care s-a desfășurat în perioada mai 2013 – decembrie 2015, în cadrul programului „Bazinul Mării Negre”, cu suportul Uniunii Europene.

„Scopul proiectului CerTour este de a promova agroturismul în țările partenere precum Grecia, Bulgaria, Armenia, Georgia, Ucraina etc. și a îmbunătăți calitatea serviciilor prestate, prin aplicarea unui standard de calitate comun”, a precizat Viorel Miron, citat de Moldpres.

Proprietarii celor șase pensiuni, prezenți la conferința de presă, au relevat că „infrastructura proastă, atitudinea și aportul minim al autorităților publice locale frânează într-o anumită măsură dezvoltarea turismului în țara noastră”.

Sistemul de Certificare CerTour a autentificat pînă în prezent 255 de agropensiuni din 12 țări.

În R. Moldova își desfășoară activitatea circa 20 de agropensiuni. Conform datelor statistice ale Poliției de Frontieră, anual R. Moldova este vizitată de aproximativ două milioane de turiști străini.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.