România și Austria acordă R. Moldova 700 de mii de euro pentru un proiect IT

Foto: moldpres.md

Foto: moldpres.md

Ministerul Educației și Centrul de Excelenţă în Informatică și Tehnologii Informaționale (CEITI) au lansat astăzi proiectul „Parteneriate pentru calitatea şi relevanţa învăţământului profesional tehnic în domeniul TIC din R. Moldova”, finanțat de Austria și România.

Potrivit Moldpres, proiectul prevede noi metode de creştere a capacităților în planificarea și organizarea iniţiativelor de actualizare a curriculei pentru specialităţile TIC, îmbunătăţirea metodelor de predare, implementarea programelor de dezvoltare profesională pentru profesori și crearea oportunităților de stagiere în companiile TIC pentru elevii care studiază specialităţi de profil.

La eveniment au participat viceministrul Educației, Cristina Boaghi, reprezentantul Ambasadei României în R. Moldova, Radu Mihai Filip, șeful Biroului Agenției de Dezvoltare Austriacă, Gerhard Schaumberger, directorul CEITI, Vitalie Zavadschi, alte persoane.

Viceministrul Educației, Cristina Boaghi, a menționat că lansarea unui astfel de proiect în țara noastră „este o modalitate și o posibilitate de a ne promova instituțiile. Tehnologiile informaționale ocupă tot mai mult loc în procesul educațional, iar în prezent este imposibil de a asigura o bună dezvoltare a sistemului de învățămînt fără a utiliza dispozitivele multimedia”.

La rândul său, reprezentantul Ambasadei României în R. Moldova, Radu Mihai Filip, a declarat că instituirea standardelor europene în sistemul educațional profesional moldovenesc „este un pas important în crearea unor noi oportunități pentru studenți și elevi, prin oferirea unor noi posturi de muncă, precum și în dezvoltarea multidimensională a acestui sector”.

Șeful Biroului Agenției de Dezvoltare Austriacă, Gerhard Schaumberger, a specificat că Ambasada Republicii Austria la Chișinău „va susține dezvoltarea învățământului profesional, dar și cel în ansamblu, iar prin intermediul participării la acest proiect autoritățile austriece își confirmă disponibilitatea de a oferi suportul în modernizarea procesului educațional”.

Valoarea proiectului constituie circa 700 de mii de euro. Proiectul va fi implementat de Centrul Educațional Pro Didactica şi Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC, în perioada decembrie 2015 – noiembrie 2018. În cadrul CEITI își fac studiile circa 1800 de elevi și predau peste 100 de cadre didactice.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.