Andrei și Valentin Baștovoi, eliberați, pentru a o înmormânta pe Svetlana Baștovoi

Andrei și Valentin Baștovoi. Foto: jurnal.md
Andrei și Valentin Baștovoi. Foto: jurnal.md

Andrei și Valentin Baștovoi vor fi eliberați în duminică seara pentru 72 de ore ca să poată organiza și desfășura funeraliile Svetlanei Baștovoi, care a murit noaptea trecută din cauza unei intoxicații cu gaze.

Fiul lui Andrei Baștovoi, Mircea, în vârstă de 26 de ani și-a revenit astăzi din comă și se află internat la spitalul „Sfânta Treime” din Chișinău.

Reclame

Anunțul despre eliberarea lui Andrei și Valentin Baștovoi a fost făcut, duminică, de Vladimir Cebotari, ministrul Justiției, după o ședință la Guvern. Potrivit oficialului, citat de Puterea.info, au fost inițiate imediat discuții cu procurorii în vederea identificării unor soluții pentru ca celor doi să li se permită organizarea și petrecerea procedurilor funerare.

Potrivit ministrului Cebotari, Andrei și Valentin Baștovoi au fost informați imediat ce s-a aflat despre tragedie. Celor doi, care se află în instituții penitenciare, li s-a oferit asistență psihologică. Pe durata celor trei zile, Andrei și Valentin Baștovoi se vor afla sub supravegherea colaboratorilor Departamentului Instituțiilor Penitenciare și, probabil, vor fi puși și sub procedura de monitorizare electronică.

Întrebat de jurnaliști, dacă cei doi Baștovoi pot fi acum grațiați de șeful statului, ministrul Cebotari a spus că acest lucru va deveni posibil după ce instanța de judecată va pronunța o decizie finală pe caz. „După ce va fi pronunțată decizia finală, ei ar putea să adreseze președintelui o cerere de grațiere”, a declarat ministrul Justiției.

Amintim că Svetlana Baştovoi, soția fostului deputat în primul Parlament Andrei Baștovoi, și-a pierdut viața aseară la Chișinău, în urma unei scurgeri de gaze. Mircea Baștovoi de 26 de ani, fiul ex-deputatului, a fost transportat în comă la spitalul „Sfânta Treime”. Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a declarat, azi, că scurgerea de gaze în casa fostului deputat Andrei Baștovoi, care a dus la decesul soției acestuia, s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei defecțiuni la cazanul de încălzire. Motivele producerii scurgerii de gaze sunt investigate de colaboratorii Serviciului Situații Excepționale.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.