FOTO. Incendiu la Trinca, Edineț: două femei și patru minori au murit

Casa cuprinsă de flăcări. Foto: dse.md

Casa cuprinsă de flăcări. Foto: dse.md

Două femei de 28 și 36 ani și patru minori de 6, 7, 9 și 11 ani au murit în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un incendiu din satul Trinca, raionul Edineţ. Flăcările au cuprins casa la miezul nopții, Serviciul 901 fiind alertat la ora 00:46.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE), alte cinci persoane care se aflau într-o anexa auxiliară a casei nu au avut de suferit, dar au fost găsiţi în stare de şoc.

Cei care anunțat pompierii despre incendiu au fost vecinii. La fața locului au fost îndreptate trei echipe de pompieri cu trei autospeciale, în teren stabilindu-se că o locuință cu suprafața de 100 metri pătrați este cuprinsă de foc.

Localizarea focului a avut loc în 10 minute, ulterior fiind depistate corpurile neînsuflețite, cu urme de carbonizare, a celor două femei și a patru minori.

Echipele de pompieri au mai lucrat la acțiunile de demontare și spălare, la fața locului intervenind și Serviciul 903, pentru a le oferi asistență altor cinci persoane aflate în stare de șoc, care se aflau în anexa auxiliară casei cuprinse de făcări. Persoanele respective au refuzat spitalizarea.

Inspectorii SPCSE urmează să stabilească circumstanțele și cauza izbucnirii incendiului.

În acest context, pompierii vin cu un apel către cetățeni să dea dovadă de grijă maximă și să respecte toate normele de securitate, pentru a evita astfel de cazuri, cu pierderi de vieți. Atenție la sobele de încălzit, la aparatele electrocasnice și cele care reprezintă surse de căldură. Pe timp de noapte toate trebuie deconectate, pentru a nu pune în pericol viața și sănătatea persoanelor.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , , ,

2 răspunsuri

Trackback-uri

  1. Guvernul se întrunește în ședință în legătură cu tragedia de la Edineț – Argumentul
  2. Tragedia de la Edineț, provocat de o lumânare aprinsă – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.