Germania acordă 800 de mii de euro pentru aprovizionarea cu apă a raionului Cahul

Foto: evenimenteoradea.ro

Foto: evenimenteoradea.ro

Un proiect de aprovizionare a raionului Cahul cu apă potabilă şi canalizare a fost lansat zilele trecute la Chișinău cu sprijinul financiar al băncii Kreditanstalt fur Wiederaufbau (KfW), comunică Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC).

La ceremonia de lansare a proiectului, ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bâtca, a mulţumit Guvernului Germaniei „pentru sprijin şi contribuire la dezvoltarea Moldovei prin implementarea proiectelor regionale”.

„Pentru noi este deosebit de important suportul partenerilor de dezvoltare mai ales în domeniile de apă și canalizare. Acest proiect va fi o colaborare fructuoasă între Republica Federativă Germană și Republica Moldova și va permite atât utilizarea recunoscutei experiențe, cât și va deschide calea spre realizarea mai multor proiecte comune”, a spus Bâtca, citat de Infotag.

Proiectul prevede realizarea unui studiu de fezabilitate pentru modernizarea stației de aprovizionare cu apă și canalizare în orașul Cahul, precum și îmbunătățirea sistemului de aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul. Pentru aceasta, Guvernul Germaniei acordă 800 de mii de euro cu titlu de grant.

Conform acordului semnat în luna martie 2015 între MDRC și Banca Germană KfW în cadrul proiectului, va fi elaborat studiul de fezabilitate privind construcția în orașul Cahul a stației de tratare a apei potabile și unei stații de epurare a apelor uzate; analiza oportunității investițiilor capitale din perspectivă socio-economică, financiară și ecologică; întocmirea unui master-plan privind aprovizionarea cu apă și canalizare a raionului Cahul; evaluarea structurii organizatorico-juridice a companiilor apă-canal și identificarea măsurilor de sprijin pentru asigurarea unui management durabil.

Peste 50 de localităţi din raionul Cahul se confruntă cu problemele aprovizionării cu apă şi canalizare. Reţelele sunt vechi sau lipsesc, iar calitatea apei nu corespunde standardelor.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.