VIDEO. „Haiducii” care beau alcool și sar la bătaie, frați de cruce cu Platforma DA și Renato Usatîi

Administratorul unui bar din Chișinău a fost bătut de unii fruntaşi ai Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, în spatele căreia ar sta oligarhul Victor Ţopa. Bătaia a avut loc acum o săptămână, după ce activiştii au refuzat să plătească 1.300 de lei pentru alcoolul consumat.

Totul s-a întâmplat la câteva zile după protestele violente de la Parlament, dar imaginile au au apărut pe Internet abia sâmbătă, 30 ianuarie.

Din imaginile video se vede că printre cei care au împărţit pumni sunt mai mulţi membri ai Platformei DA, împreună cu ei fiind şi generalul Anton Gămurari.

Potrivit Publika TV, generalul Anton Gămurari a recunoscut că în timpul protestului din data de 24 ianuarie a fost în barul cu pricina şi a consumat alcool, dar spune că nu a fost implicat în scandal.

„Faţă de mine colegii aceştia doi care au venit şi când aţi văzut păhăruţele astea, faţă de mine au achitat sticla aceea de votcă. Dar o sticlă la şapte persoane, dă-o naibii, e un fleac”, a spus Gămurari.

Menționăm că în Internet a apărut şi un filmuleţ care demonstrează legătura dintre protestatarii violenți de la manifestanţia din data de 20 ianuarie și liderii Partidului DA și Renato Usatîi.

Printre aceştia este un bărbat care apare la protestele Platformei DA în primele rânduri, alături de unii lideri ai mişcării. El a fost filmat în timp ce încerca cu orice preţ să treacă de cordonul poliţiştilor, pentru a intra în Parlament.

Un alt participant activ la protestele din 20 ianuarie și care ghida violențele din spatele Parlamentului apare în imagini alături de primarul de Bălți, Renato Usatîi. Din fotografii reiese că cei doi se cunosc bine.

Un altul, care „participă activ” la devastarea Parlamentului, s-a fotografiat ulterior și alături de fostul ministru al Educației, Maia Sandu. Este vorba de un oarecare Aureliu Pisică, acesta fiind unul dintre cei mai activi provocatori care au dirijat violențele din clădirea Parlamentului.

Printre liderii protestatarilor violenți a fost și Aurel Bucureanu, despre care s-a mai scris în presă că este locuitor al orașului Tiraspol, membru al grupului „Vreau să trăiesc în Moldova”. Organizația respectivă a făcut pe 1 decembrie un protest la Ambasada României, împotriva propagandei unioniste.

Amintim că miercuri, 20 ianuarie, sute de oameni au protestat violent la Parlament, după ce deputaţii au acordat vot de încredere Guvernului Filip. Prejudiciul cauzat în urma dezordinilor de la Parlament se cifrează la peste un milion de lei.



Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Un luptător pentruu Demnitate și Adevăr s-a ales cu dosar penal! „#Nu s-a temut” să-și conducă mașina cherchelit – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.