Procurorii investighează cazul de intoxicaţie cu gaz a membrilor familiei Baştovoi

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Procuratura efectuează investigaţii pentru a stabili circumstanţele exacte în care a fost posibilă intoxicaţia cu gaz a membrilor familiei Baştovoi. Procurorii vor investiga şi legalitatea acţiunilor medicilor de la Urgenţă care au fost chemaţi pentru a le acorda victimelor ajutor medical, dar nu au intrat în gospodărie, deoarece nimeni nu deschidea poarta.

Cazul a avut loc în seara de 30 ianuarie, în casa fostului deputat Andrei Baştovoi. În locuinţă a fost depistat cadavrul soţiei, Svetlana Baştovoi şi feciorul lor, Mircea, în stare de inconştienţă. Ca rezultat al verificărilor, s-a constatat că gofra cazanului nu era unită ermetic cu ieşirea cazanului, lipsea tirajul de la coş, iar hornul de pe acoperiş era surpat şi astupat, fapt care ar fi dus la evacuarea gazului CO2 în interiorul casei de locuit.

Andrei Baştovoi şi un alt fiu, Valentin, ambii aflându-se în arest într-un dosar de delapidare, au fost eliberaţi pe un termen de 72 de ore ca să pregătească şi să participe la funeraliile Svetlanei Baştovoi.

Totodată, Ministerul Sănătăţii face precizări pe o reţea de socializare că echipa de urgenţă a acţionat conform legii. Potrivit ministerului, la ora 6.39, serviciul de dispecerat „903” a fost apelat de fiul lui Baştovoi, care a invocat motivul solicitării dispnee şi durere toracică. La faţa locului a fost trimisă o echipă de profil cardiologic. Ajunşi la adresa indicată poarta din curtea casei era încuiată, iar în curte şi casă lipsea iluminarea sau alte semne care ar fi indicat că la adresa respectivă este aşteptată ambulanţa.

Potrivit informaţiei, echipa de urgenţă s-a aflat la faţa locului 30 de minute. În această perioadă au fost incluse semnale luminoase şi sonore ale ambulanţei pentru a alerta solicitantul, paralel medicul a apelat de mai multe ori solicitantul la telefonul mobil, dar nimeni nu a răspuns la apel. Neavând suspiciuni de violenţă sau agresiune nu a fost chemată poliţia. Ministerul Sănătăţii subliniază că actualmente, nu există temei legal ca echipa de urgenţă să intre forţat în casă.

IPNCategorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.