Băsescu: Sub flamura luptei cu oligarhia, la Chișinău se pregătește venirea partidelor proruse la putere

Traian Băsescu. Foto: botosaninecenzurat.ro

Traian Băsescu. Foto: botosaninecenzurat.ro

Eventuale alegeri parlamentare anticipate le-ar conveni doar politicienilor proruși Renato Usatîi și Igor Dodon și nu este clar de ce lideri care se declară proeuropeni precum Andrei Năstase și Maia Sandu promovează această idee, a declarat fostul președinte al României Traian Băsescu în cadrul emisiunii „Alb & Negru” de la Unimedia.

El a declarat că liderii mișcărilor protestatare ar trebui să știe să se oprească la timp și să nu se lase duși de val, pentru că în caz contrar sunt folosiți în interesele altcuiva.

„Lui Dodon și lui Usatîi le convine să rămână în stradă pentru că nu au acum o forță politică care să-i contracandideze în cazul unor anticipate. Celor care se declară proeuropeni ar trebui să le dea de gândit că au ajuns în același glas și simțire cu prorușii”, a declarat Traian Băsescu, citat de Infotag.

El s-a arătat convins că în cazul în care guvernul Filip își dă demisia și au loc anticipate, forțele proruse vor învinge.

„E destul să demisioneze Filip, să se facă anticipate și asta aduce la putere partidele prorurse și «se rezolva problema» pentru o perioadă îndelungată de timp”, a afirmat fostul președinte al României.

Băsescu a precizat că nu există nicio șansă ca partide neorganizate precum cel condus de Andrei Năstase și al Maiei Sandu să câștige alegerile.

„În momentul de față, în piață sunt două partide prorusești (PSRM și Partidul lui Renato Usatîi). În rest, sunt povești. Platforma DA nu a fost înregistrată, iar Platforma Maiei Sandu încă nu are destule semnături. Eu sugerez că cei care se pretind a fi partide proeuropene să se transforme în primul rând în partid, să poată crea o alternativă la ce propun Usatîi și Dodon – integrarea în Uniunea Vamală”, a declarat Traian Băsescu.

Deși în R. Moldova există anumite semne de întrebare în privința legitimității actualului Guvern, acesta este preferabil instabilității, a menționat Traian Băsescu.

„Peste Prut e greu să înțeleagă de ce mai sunt proteste în stradă după ce un guvern a fost instalat. De obicei, oricărui guvern i se dau 100 de zile să arate ce poate”, a spus acesta.

Totodată, în opinia fostului președinte al României, sub flamura luptei cu oligarhia, la Chișinău, de fapt, se pregătește venirea partidelor proruse la putere.

„Li se pare că luptă numai cu Plahotniuc. Dar se maschează crearea de instabilitate care este foarte prielnică prorușilor”, a mai declarat Traian Băsescu.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Barbăroșie, mai dur decât Năstase și Usatîi luați la un loc, îl acuză de „lașitate” pe Băsescu – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.