Europol și Interpol promit susținere Ministerului Afacerilor Interne, salutând progresele obținute

Alexandru Jizdan. Foto: gov.md

Alexandru Jizdan. Foto: gov.md

Directorul Oficiului European de Poliţie – Europol, Rob Wainwright, și Secretarul General al Organizaţiei Internaţionale a Poliţiei Criminale (OIPC) – Interpol, Jurgen Stock, l-au felicitat astăzi pe ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, cu prilejul numirii în funcție.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Interne, liderul agenţiei poliţieneşti europene a menționat  faptul că Oficiul de Poliţie al Uniunii Europene va oferi susținere MAI, apreciindu-i totodată progresele obținute.

Rob Wainwright susține că Europol a devenit un centru important în sprijinul autorității polițienești a R. Moldova, prin oferirea unei platforme pentru schimbul și analiza operațională și operativă privind criminalitatea organizată transfrontalieră.

La rândul său, Secretarului General Jurgen Stock a menționat în mesajul său că Interpol va acorda sprijinul necesar Poliţiei din R. Moldova în vederea combaterii tuturor formelor de criminalitate.

„Salut progresul obținut în alinierea activităţii poliţieneşti la cele mai înalte standarde internaționale. R. Moldova este un exemplu pentru ţările din regiune în ceea ce priveşte utilizarea platformei globale poliţieneşti securizate, instrumentelor şi serviciilor oferite de OIPC”, a comunicat șeful Interpol.

Amintim că, tot astăzi, Pavel Filip a primit un mesaj de felicitare din partea Cancelarului Republicii Federale Germania, Angela Merkel, cu prilejul învestirii în funcția de premier al R. Moldova.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.