Unionistul prorus Igor Dodon a luat-o la ochi pe unionista proromână Maia Sandu

Igor Dodon. Maia Sandu. Colaj: argumentul.info

Igor Dodon. Maia Sandu. Colaj: argumentul.info

Fostul ministru al Educației, Maia Sandu, s-a declarat adeptă a Unirii celor două maluri de Prut, pentru prima dată în public. O afirmație în acest sens Maia Sandu a făcut în cadrul ediției de aseară a emisiunii „În PROfunzime” de la PRO TV Chișinău.

„Mai întâi să se limpezească apele și să clarificăm ce înseamnă Unirea. De ce să nu ne gândim la niște chestii foarte practice, același spațiu unic de telefonie mobilă, de ecartament. Sunt partide care parazitează pe ideea Unirii, la fel sunt și partide care parazitează pe ideea de integrare europeană. Dacă ar avea loc un referendum pentru Unire, aș vota  «Da»”, a declarat maia Sandu.

Pe de altă parte, liderul PSRM, Igor Dodon, a sărit ca mușcat de șarpe la auzul celor spuse de Maia Sandu, suspectând-o că reprezintă unioniștii în Forumul Civic.

„Socialiștii nu vor aduce propria politică identitară și geopolitică în cadrul forului, dar în rest noi păstrăm poziția noastră politică de partid neclintită. În plan identitar, noi urmăm principiul Moldova – moldoveni – moldovenesc. Și nimic nu ne va face să cedăm din integritatea noastră moldovenească. Moldova a avut o istorie de veacuri și are un viitor. În prezent, așa gândesc și așa doresc circa 80% din cetățenii țării. Dacă Maia Sandu va vota la referendum pentru lichidarea Republicii Moldova, noi vom vota pentru păstrarea țării noastre. Și vom avea izbândă. Moldova a existat și va exista”, a scris Dodon pe Facebook.

Amintim că, săptămâna trecută, Maia Sandu a efectuat o vizită la București, unde s-a întâlnit cu mai mulți politicieni români. Discuțiile s-au axat pe situația social-politică din R. Moldova și un eventual sprijin pentru noua ei mișcare civică pe care intenționează s-o transforme în partid politic.

Maia Sandu a mai spus că, până în prezent, au fost colectate peste două mii de semnături în susţinerea proiectul său politic, cheltuit în acest sens puţin peste 31 de mii de lei.

Foto: Igor Dodon – adevarul.ro; Maia Sandu – realitatea.mdCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.